PIM-Hot-Or-Not

PIM: Hot or Not (Dutch only)

Executive Summary

Alles wat je wilt weten over Product Information Management

2 September 2019

Hi! Wij zijn Chiara Meijer en Frederiek de van der Schueren. Beiden zijn we 22 jaar oud en wonen we al een paar jaar in Amsterdam. Wij zijn bijna drie jaar geleden begonnen aan de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Nu zijn wij aan het afstuderen bij Syndy. Syndy biedt een platform voor merken om productinformatie met retailers te delen, wat weer belangrijk is voor e-commerce doeleinden. Syndy kan als oplossing functioneren boven bestaand ‘data beheer’-oplossing zoals een Product Informatie Management systeem (hierna: PIM).

Toen wij net begonnen bij Syndy hadden wegeen flauw idee wat PIM was. Het duurdedan ook even voor we onder de knie hadden wat een PIM-systeem doet, wat het kan en wie het gebruiken. We hebben veel gelezen en geleerd en willen graag onze opgedane kennis delen door middel van dit trendrapport.

Om dit trendrapport te kunnen schrijven is eerst een enquête afgenomen onder de gratis gebruikers van de Syndy software. Naar aanleiding van de enquêteresultaten hebben wij verschillende PIM-experts geïnterviewd. Deze diepte-interviews en de literaire bronnen die zijn geraadpleegd, vormden de basis voor ons onderzoek en daarmee de basis voor dit trendrapport.

In dit trendrapport lees je welke trends wij – nog maar net bekend met PIM-software – zien op de PIM-markt. Tevens laten we twee experts op het gebied van PIM-software aan het woord. Samen vormt dit een degelijke analyse van de PIM-markt op dit moment.

Veel leesplezier!