
Interview Jos Schreurs
- Posted by Pierre Dupuis-Blankevoort
- On May 9, 2019
- DAM, GS1, Icecat, Jos Schreurs, MDM, Ontwikkeling, PIM, Product Content, Product informatie management, Rapport, Squadra, Syndy, Trend
Mei 9 | Amsterdam
De universele productinformatie-taal
Hi! Wij – Chiara en Frederiek – hebben de afgelopen maanden de PIM/DAM markt onderzocht en geanalyseerd. Hierbij hebben we ook verschillende PIM-experts geïnterviewd om een zo duidelijk mogelijk beeld te kunnen schetsen van de huidige ontwikkelingen op deze interessante markt.
In deze blog willen we jullie graag meenemen in een van onze interviews en een voorproefje geven van ons trendrapport.
Op 6 maart 2019 spraken wij met Jos Schreurs, co-founder van Squadra Group en Partner voor Squadra MDM/PIM. Hij heeft zijn inzichten wat betreft de PIM-markt met ons gedeeld.
Een belangrijke bevinding die naar voren kwam gedurende dit interview, is de aanzienlijk groeiende informatiebehoefte van de klant en producenten die hier nog niet de urgentie van in zien. Retailers staan directer op de klant en weten daarom beter hoe belangrijk het hebben van voldoende en juiste productinformatie is voor de verkoop van een product. Schreurs zei hierover dat de informatiestroom eigenlijk hetzelfde moet lopen als het product door de productieketen. Per overgang in de keten moet de juiste informatie efficiënt en in het juiste format uitgewisseld worden.
Wij gingen ervan uit dat dit eigenlijk al werd gedaan, maar Schreurs vertelde ons dat informatie-uitwisseling veelal via verschillende templates en formats wordt gedaan. Daarbij wil elke schakel in de keten andere informatie ontvangen en verstuurd deze weer op een andere manier door.
Om dit probleem op te lossen zou er volgens Schreurs één universele productinformatie-taal moeten worden gehanteerd waar elk bedrijf zich aanhoudt, zoals het Engels universeel is om internationaal te communiceren. Dit zou het veel makkelijker maken om informatie uit te wisselen. Er zijn al wel een aantal standaarden zoals GS1 en ETIM op dit gebied, maar deze dekken vaak niet het gehele assortiment af. “Het maken/uitbreiden van dit soort standaarden kost echter veel tijd, vanwege de betrokkenheid van vele, soms concurrerende, partijen.”
De stap richting de universele productinformatie-taal is voor nu nog te groot in Nederland. De urgentie van deze verandering wordt nog te weinig begrepen en daarom zullen de meeste bedrijven blijven doen hoe het al jaren gaat.
Geïnteresseerd? Houd de website in de gaten waarop wij binnenkort ons trendrapport zullen publiceren. Het rapport bevat alle inzichten van de PIM-experts en tevens het volledige interview met Jos Schreurs.
Frederiek de van der Schueren en Chiara Meijer
T: +31 20 894 3110
0 Comments